Slane štangle sa tikvicama i susamom - Yu Caffe

Top Novosti

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

subota, 13. kolovoza 2016.

Slane štangle sa tikvicama i susamom



Sastojci
Potrebno:
Tikvice: 4 manje tikvice (sa što manje semena)
jaja za pohovanje, brašno, prezle
Fil: 800gr krem sira
150gr majoneza
70 gr susama
so, biber
Još: 100gr kačkavalja
12 komada praške šunke


Priprema

1.
Tikvice pohovati na standardni način, u brašno, jaja i prezle. Ostaviti sa strane da se ohlade.


2.
Susam propžiti u suvom tiganju da dobije zlatastu boju, pa ga samleti u blenderu kao pastu. Miris mu je neverovatan, i to ovim štanglama daje fin ukus.
3.
Fil: krem sir, pastu od susama i majonez, sjediniti. Dodati soli i bibera po ukusu.
4.
Ređati: tikvice, fil od sira, narendati trećinu sira, složiti po četiri lista šunke. Zatim ponoviti to još tri puta. Odgore treba da se premaže sa filom od sira.

Autor:Ramiz Šerbečić

Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Post Top Ad

Responsive Ads Here